Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1963
Mennyi a Föld saját tengelye körüli forgásának szögsebessége? Mekkora a földfelszín egy, az
Egyenlítőn lévő pontjának kerületi sebessége? A Föld sugara 6370 km.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Középiskola
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
r=6370km=6,37·10⁶m
periódus idő(T), T= (egy nap)=24·60·60=86400sec
ω=(2π)/T=6,28/86400=7,27·10-51/s
v=r·ω=6,37·10⁶m·7,27·10-5=463,1m/s=1667,2km/h
0