Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
275
Csatoltam kepet! Kerlek segitsen valaki!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segítség
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
T = 298 K = áll.

`p_1` = `4*10^5` Pa

`V_1` = 6 `dm^3`

`V_2` = 24 `dm^3`

`p_2` = ?

`p_1*V_1` = `p_2*V_2`

`p_2` = `(p_1*V_1)/V_2` = `(6*4*10^5)/24` = `10^5` Pa

A kitrjesztéshez (térfogat növelése) a nyomást csökkenteni kell, nem pedig növelni. Mint a valóságban: ha összenyomom a lufit (nő a nyomás), a térfogat csökkenni fog; és fordítva. A feladat elég furcsán fogalmaz és ez a héten már a harmadik példa ugyanezzel vagy hasonló adatokkal.
0