Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítási feladat!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
649
Egy szénhidrogén molekulája 83,33 tömegszázalék szenet és 16,67 tömegszázalék hidrogént tartalmaz.
Mi ennek a szénhidrogénnek az összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`A_C` = 12 `g/(mol)`

`A_H` = 1 `g/(mol)`

C: `83.33/12` = 6,94 mol

H: `16.67/1` = 16,67 mol

A mólarányok tehát 6,94:16,67 = 5:12

A keresett vegyület összegképlete: `C_5H_12`.
0