Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
368
Egy levego minta terfogata 298K-en es 4x 10(az 5-en /10 az otodiken) Pa nyomason 6 dm 3-on /milyen nyomasra szukseges emelni ahhoz, hogy a homerseklet ne valtozzon a terfogat pedig 24 dm3-on legyen!?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`T_1` = 298 K = áll.

`p_1` = `4*10^5` Pa

`V_1` = 6 `dm^3`

`V_2` = 24 `dm^3`

`p_2` = ?

`p_1*V_1` = `p_2*V_2`

`p_2` = `(p_1*V_1)/V_2` = `(4*10^5*6)/24` = `10^5` Pa

Nem emelni kell, csökkenteni.
0