Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2999
Old meg az egyenletet , illetve az egyenlőtlenségeket ! Az alaphalmaz az R .

4x-2(3x-2)<16

X/2-1/3-x=5x/6+1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4x-2(3x-2)<16
4x-6x+4<16
-2x+4<16 /-4
-2x<12 /:(-2)
x>-6


X/2-1/3-x=5x/6+1 /*2*3*6
18x-12-36x=30x+36
-18x-12=30x+36 /+12
-18x=30x+48 /+18x
0=30x+66 /-66
-66=30x /:30
-2.2=x
1