Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Soros párhuzamos kapcsolás

Főoldal » Középiskola » Fizika
4523
feladat megoldás
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A feszültségeket úgy kapod meg, hogy úgy aránylanak egymáshoz, mint az ellenállások, és az összegük 24.
Tehát:
U1 : U2 : U3 = R1 : R2 : R3 = 1 : 2 : 3
U1 + U2 + U3 = 24
U1 = 1/6 * 24 = 4V
U2 = 2/6 * 24 = 8V
U3 = 3/6 * 24 =12V
Innen már egyszerű az I és P kiszámolása.
1