Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sók kémhatása

Főoldal » Középiskola » Kémia
557
Sziasztok! Az alábbi feladatban szeretném kérni a segítségeteket! Nem értem hogyan kell csinálni :(

,,Sók kémhatása, a kémhatást igazoló hidrolízis-egyenletek megadásával.
KCl, Na2SO4, Al(NO3)2, NH4-formiát"
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, kémhatás, só, egyenlet
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`KCl` + `H_2O` = `KOH` + `HCl`

A KOH erős bázis, a HCl erős sav, semlegesen hidrolizál.


`Na_2SO_4` + 2 `H_2O` = 2 `NaOH` + `H_2SO_4`

A NaOH erős bázis, a `H_2SO_4` erős sav, semlegesen hidrolizál.


`Al(NO_3)_3` + 3 `H_2O` = `Al(OH)_3` + 3 `HNO_3`

Az `Al(OH)_3` gyenge bázis, a `HNO_3` erős sav, savasan hidrolizál.


`HCOONH_4` + `H_2O` = `HCOOH` + `NH_4OH`

Az `NH_4OH` gyenge bázis, a HCOOH gyenge sav, semlegesen hidrolizál.
1