Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudáspróba

Főoldal » Általános iskola » Matematika
896
Hogyan kell az a értékét megválasztani , hogy az X=4 megoldás legyen a következő egyenletre ?

2x-5a+2=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
tehát ha jól értelmezem az a kérdés hogy az 'a' változó értéke mennyi legyen hogyha az x =4.
ebben az esetben csak simán behelyetesítesz az egyenletbe,és megoldod:
2*4-5a+2=0
8-5a+2=0
10-5a=0 /+5a
10 = 5a /÷5
2= a
tehát az a-nak 2- nek kell lennie
ellenőrzés:
2x-5*2+2=0
2x-10+2=0
2x-8=0 /+8
2x=8 /÷2
x=4
0