Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
458
Old meg az egyenleteket.
a) x^2-9x+21,25=0
b) x^2-65,61=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`x^2-9x+21.25=0`

`x_(1,2)` = `(9 pm root()(9^2-4*21.25))/2` = `(9pmroot()(-4))/2` = `(9pm2i)/2`

`x_1` = `9/2+i`

`x_2` = `9/2-i`


b,

`x^2-65.61` = 0

`(x-8.1)(x+8.1)=0`

Szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla.

`x_1` = 8,1

`x_2` = -8,1
1