Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatkészítés

Főoldal » Középiskola » Kémia
340
Hány g tömegű nátrium-bromidra van szükség 109 cm3 térfogatú 0,205 mol/dm3 koncentrációjú oldat készítéséhez?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(NaBr)` = 102,9 `g/(mol)`

1000 `cm^3` oldatban van 0,205 mol NaBr

109 `cm^3` oldatban van `109/1000*0.205` = 0,022345 mol NaBr, ami `0.022345*102.9` = 2,3 g NaBr-ra van szükség.
1