Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Matek

803
b, Két város között az utat a személyvonat másfél órával kevesebb idő alatt teszi meg, mint a tehervonat. A személyvonat átlagsebessége 60 km/h,a tehervonaté 45 km/h. Hány óra alatt teszi meg a vonatok a távolságot?
Milyen messze van egymástól a két város?

c, Egy 4800 m hosszú körpályán ugyanazon helyről, egy irányban, egyszerre indul két motoros. Az egyik sebessége 35 m/s, a másiké 40 m/s.
Mennyi idő múlva körözi le a gyorsabb motoros a lassúbbat?
Hány méter tesznek meg ez alatt az idő alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges, feladat, algebra
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b,
60t=45(t+1,5)
60t=45t+67.5 /-45t
15t=67.5 /:15
t=4.5

A személyvonat 4.5, másik 4.5+1.5=6 óra alatt teszi meg a távot.

Városok táva:
s=v*t=6*45=270 km

c,
s/35=(s+4800)/40 /*35*40
40s=35s+168000 /-35s
5s=168000 /:5
s=33600

33600/35=960

960 mp alatt körözi le


Megtett méterek:
960 s*35 m/s=33600 m
960 s*40 m/s=38400 m

1