Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatkészítés

Főoldal » Középiskola » Kémia
947
Hány cm3 0,5 mólos CuSO4 oldat készíthető 96,8 g CuSO4 • 5 H2O-ból ?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(CuSO_4)` = 159,5 `g/(mol)`

`M_(CuSO_4*5H_2O)` = 249,5 `g/(mol)`

96,8 g `CuSO_4*5H_2O` `96.8/249.5` = 0,388 mol, ugyanennyi mol `CuSO_4` lesz az oldatban.

A készítendő oldat

1000 `cm^3`-ében van 0,5 mol `CuSO_4`

Hány `cm^3` oldatban van 0,388 mol `CuSO_4`?

x = `0.388/0.5*1000` = 776 `cm^3` oldat készíthető.

0