Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatkészítés

Főoldal » Középiskola » Kémia
796
Hány cm3 2 mólos KOH készíthető 75,9 g KOH kristályból ?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(KOH)` = 56 `g/(mol)`

75,9 g KOH az `75.9/56` = 1,355 mol

A készítendő oldat

1000 `cm^3`-ében van 2 mol KOH

Hány `cm^3` oldatban van 1,355 mol KOH?

x = `1.355/2*1000` = 677,7 `cm^3` oldat készíthető.
1