Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatkészítés

Főoldal » Középiskola » Kémia
576
Hány gramm 5,93 tömegszázalékos KCl-oldatot adtunk 203 g 27,2 tömegszázalékos oldathoz, ha a keletkező oldat 17,4 tömegszázalékos lett?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Keverési egyenlet:

`x*5.93+203*27.2=(x+203)*17.4`

x = `(203*(27.2-17.4))/(17.4-5.93)` = 173,44

A keresett oldat tömege 173,44 g.
1