Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi (egyenletek)

Főoldal » Középiskola » Matematika
469
Sziasztok!
Megint én vagyok az, egy hülye gyökér aki nem tudja megoldani a háziját. :)
Egy egyenletet ha valaki megold onnantól boldogulok a többivel is, csak órán máshogy csináltuk és így nem értem.
Köszönöm előre is.
Az első kép amit órán oldottunk, a második kép amit házinak kell megoldani
Reggel 9-ig kell a feladatot leadnom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
0,693 lesz a megoldása, de nem tudom hogy vezessem le
0

`x^2/2+0.4^2=0.8^2`

`x^2/2+0.16=0.64` /-0,16

`x^2/2=0.48` /`*4`

`x^2` = `0.48*2` = 0,96 `/root()()`

`x_1` = `root()(0,96)` = 0,98

`x_2` = `-root()(0,96)` = -0,98
1

Csatoltam képet.
1