Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK!!!!!!!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
373
10. Egy háromszög egyik szöge háromszorosa a másodiknak, a harmadik
100 fokos. Mekkorák a háromszög szögei?

13. János és Kata elvállalta, hogy a bálra meghajtogassák a szalvétákat.
János ügyetlenebb, neki egyedül 1,5 óra alatt sikerülne, Kata
ügyesebb ő egyedül 45 perc alatt végezne a munkával. Mennyi idő
alatt végeznek, ha együtt dolgoznak?

15. Nagymama savanyúságot készít. 10 l vízhez 2,5 l 20 %-os ecetet önt.
Hány %-os lesz az savanyúság leve?


PLSSSSSS most kéne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
10.
A háromszög belső szögeinek összege 180°.
3x+x+100=180
4x+100=180 /-100
4x=80 /:4
X= 20
Az első szög 60, a második 20 , a harmadik 100°-os
2