Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsegek Légyszi!

200
Csatoltam a képet!
Segítsetek szeretném kérni az irodalom házimban! (Biblia a téma) Elakadtam 2 kérdésben! A 8.9. kérdésben szeretnék segítséget kérni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

2
8. Feladat: A 3 kép címe. - Krisztus Pilátus előtt. - Ecce Homo. - Golgota. Az első képen Jézust látjuk Pilátus előtt, amint a zsidók oda cipelik. Azt akarják hogy Pilátus ítélkezzen felette. A passió egyik részlete a kép.A második képen a passió következő részlete látható. Jézust megfosztják ruháitól, fejére tövis koronát tesznek, kezébe nádvesszőt adnak. Követelik a zsidók , hogy Pilátus feszítse Jézust keresztre. A harmadik kép is a passió részlete. Jézus keresztre feszítése a Golgotán, két lator a mellette lévő keresztfán. A kereszt alatt Jézus anyja Mária, tanítványok és Mária Magdolna. Azt hiszem most a debreceni Déri Múzeumban láthatóak.
1

A 9. Kérdés első felét nem nagyon értem, de talán erről van szó: A pászka ünnepére készültek. Szokás volt húsvétkor elengedni az egyik elitéltet. A nép Jézus helyett Barabásra szavazott. Ez a történet megegyezik a bibliában leirtakkal. A szerző a következőket üzeni a második eséllyel: Jézus feltámadt harmad napon, és bántotta, hogy a nép őt halálra ítélte. Nem tudták mit cselekszenek! Embereket látogatott meg akik ismerték Barrabás gaztetteit. Megígérték a Jézusnak, hogy Pilátus előtt az ártatlan Krisztus kiszabadítását fogják kérni. Újra megismétlődtek a Passió utolsó órái. Jézus azt hitte most másként lesz minden, de sajnos ugyanúgy történt minden mint akkor húsvét nagy péntekjén. A sokaság Barrabás kiszabadítását kérte. Ez a mondani való utalhat a kereszténységre. Hiába mutatta meg magát feltámadása után mégis csak kevesen támogatták őt. Kevés emberben él a hit. Bármilyen csoda és kézzel fogható bizonyíték is van előtte. Utalhat továbbá az emberi gyávaságra is. Éppen úgy mint amikor maguk a tanítványok is félelmükben megtagadták mesterüket! Aztán utalhat arra is hogy az igazak hangját mennyire elnyomja a gonosz hamis ellenzék. Külön - külön mindegyik az igazságot ( a nátáreti nevét) kiáltotta. De nem tudtak tömegbe verődni, nem tudtak más embereket meggyőzni az igazságról.
1