Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
Valaki tudna segíteni ezekben a példákban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyik szám x, a másik 2250-x

Felírható egyenlet:

`x*0.12` = `(2250-x)*0.18`

0,12x = 405-0,18x

0,3x = 405

x = 1350 az egyik szám

2250-1350 = 900 a másik szám

Ellenőrzés!

2,

`1/10` + `1/8` = `1/x`

`4/40+5/40` = `1/x`

`9/40` = `1/x`

x = `40/9` = `4 4/9` perc alatt telik meg a kád. (Az nem is kell, hogy mekkora a kád).
0