Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
478
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Fiú: x éves
Apa: 2x éves

10 évvel ezelőtt:
Fiú: x-10
Apa: 2x-10
Ekkor volt 3-szor annyi idős az apja.

3(x-10)=2x-10
3x-30=2x-10 /+30
3x=2x+20 /-2x
x=20

A fiú 20, édesapja dupla, 40 éves.



Színház: x
Mozi: 50-x

2500 x+(50 - x)1200=108100
2500x+60000-1200x=108100 /-60000
1300x=48100 /:1300
x=37

Színház: 37
Mozi: 50-37=13

Ellenőrzés:
37*2500+13*1200=?108100
108100=108100

A megoldás helyes
0