Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
431
Segítene valaki? Köszönöm. Egy horvát fiatalember az Adriai tenger partján egy kis falucskában lakik. Amikor a Szekelyföldön járt felmászott a Madarasi Hargita legmagasabb csúcsára (1848m).Mennyivel változott a fiatalember helyzeti energiája, ha tömege 67kg? Mozgási energia
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`DeltaE_h` = `m*g*Deltah` = `67*10*1848` = 1238160 J = 1238,16 kJ
1