Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat szamitas

Főoldal » Középiskola » Matematika
761
Hany ev alatt no a ketszeresere a bankba betett, evi lekotesu osszeg, ha a kamat 8,25%?

Koszonom szepen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kamatos kamat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1,0825n=2
n*log1,0825=log2
n=log2/1,0825
n=8,74 => 9 év alatt
1

A=x
p=8.25%
An=2x
------------
n = ?

p = 8.25% --> q=1+825/10000=1.0825
An=A*qn

x*1.0825=2x
1.0825n=log 2 /log()
log1.0825n =log 2
n*log1.0825=log2
azaz 8.75 év alatt, melyet kerekítünk fel
9 év alatt

1