Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7.o.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
695
A kerékpár hajtókarja 17cm ,a vele egy tengelyen lévő lánckerék sugara 11 cm.A fiú 450 N erővel hajtja a pedált.Mekkora erő hat a láncra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia
Nyomaték=erő*erő kar

450N erővel tekeri a 0,17m-es pedált => 450*0,17 = 76,5Nm-es nyomaték.

76,5Nm-es nyomaték fog hatni a 0,11m-es fogaskerékre is...

A nyomatékod 76,5, az erőkarod 0,11 --> erő=nyomaték/erőkar=76,5/0,11=695,5N
0