Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
. Két kocka térfogata 4913 cm3
és 76765,625 cm3
. Hányszorosa a nagyobbik kocka éle a kisebbikének? Hányszorosa a nagyobbik kocka felszíne a kisebbikének?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V_1/V_2` = `a_1^3/a_2^3` = `(a_1/a_2)^3` = `76765.625/4913`

`a_1/a_2` = `root(3)(76765.625/4913)` = `color(red)(2.5)`-szöröse az éle.

`A_1/A_2` = `(6a_1^2)/(6a_2^2)` = `(a_1/a_2)^2` = `2.5^2` = `color(red)(6.25)`-szöröse a felszíne.
0