Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SoSMÉG MA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3670
Házi feladat
Számítsd ki az ismeretlen hosszúságokat! (Az ábrákon két szabályos hatszöget és két négyzetet látsz, a szaggatott vonalak oldalfelező pontokat, illetve csúcsokat kötnek össze.)

Milyen magas a torony (h), milyen hosszúak a tartókötelek (x és y), és milyen messze van a toronylábtól a talajon fekvő távolabbi rögzítőpont, ha a közelebbi 25 m-re van?
https://www.nkp.hu/tankonyv/matematika_9_ii_nat2020/lecke_04_042
itt a línk segít
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

tornyos feladatban nem írtam választ de minden benne van...
(h=25 m
x= 35.36 m vagy 35.35 m, én kerekítettem 36-ra
y= 55.90 m
és 50 méter messzire van a távolabbi rögzítőpont)
Ez sokkal egyszerűbb megoldás így.
Módosítva: 4 éve
0