Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb térfogata, felszíne

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Gömbünk térfogata 500 dm³. Mekkora a felszíne?

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
gömb, felszíne, térfogata
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
V = `(4r^3*pi)/3` = 500 `dm^3`

r = `root(3)((3V)/(4*pi))` = `root(3)((3*500)/(4*3.14))` = 4,92 dm

A = `4r^2*pi` = `4*4.92^2*3.14` = 304,65 `dm^2`
1