Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek- egyenlet rendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
1177
x-y=4
3x-y(négyzet)=8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
x-y=4 -> x=4+y

3x-y²=8
3(4+y)-y²=8 (behelyettesítés)
y²-3y-4=0
y=-1 v 4

ha y=-1 akkor x= 3
ha y=4 akkor x=8
1

I. x-y=4
II. 3x-y²=8

I. x = 4+y
II. behelyettesítés:
3(4+y)-y²=8
-y²+3y+12=8
-y²+3y+4=0
y1=4
y2=-1

I.
x + y = 4
x + 4 = 4
x1 = 0

x + (-1) = 4
x2 = 5
0

x-y=4 --> x=4+y
3x-y^2=8

3×(4+y)-y^2=8
12+3y-y^2=8 / -8
y^2+3y+4=0

y(1)= -1.5
y(2)= negatív diszkrimináns (D)

x=4+y
x=4+(-1.5)
x=2.5

Megoldás: (2.5 ; -1.5) számpár

(Bocsi ha esetleg hibas)
0