Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Témazáró SOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
580
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, témazáró, 8. osztály
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
8)
Kösd össze egy karikával az összeset, hogy sorban egymás után jöjjenek. Akkor lesz soros kapcsolás, ha egymás után jönnek.

9)
1 perc = 60 s
I = Q/t = 150C / 60s = 2,5 A

10)
a) egyenes arányosság, W = Q·U
b) Mondjuk 10C-hoz 800V tartozik, ezért U=W/Q = 800/10 = 80V

11)
Párhuzamos: mintha egy sín lenne, ahol van három talpfa: a zsebtelep, fogyasztó és izzó, amikor a sín köt össze.
a)
Az ampermérőt sorba kell kapcsolni azzal, aminek az áramerősségét méri. Vagyis az izzóval.
A voltmérőt párhuzamosan kell kötni.
b)
A főágban nagyobb az áramerősség, mint bármelyik ágban, hisz az ágak összege folyik a főágban.
0