Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometrikus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Kérlek segítsetek! Ezt az egyenletet kellene megoldani.

sinα+ 3 cosα=1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sinα+√ 3 cosα=1 beszorzol 1/2-del
sinα·1/2+√ 3/2· cosα=1/2
sinα·cos60⁰+cosα·sin60⁰=1/2 alkalmazod az addíciós tételt
sin(α+60)=tort]1/2[/tort]
α+60=30+k·360 amiből α=-30+k·360=-π/6 + +k·2π
α+60=150+k·360 amiből α=90+k·360=π/2 + +k·2π
ellenőrzést rád bízom.

A MATEK legyen Veled!
0