Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

SOS ANGOL FORDÍTÁS

43
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

3
Nem hiszem hogy ez olyan nagy nehézség lenne már nem azért, akár google fordító is segíthet, nem mindig mond hülyeségeket, ne csak mással próbáld csináltatni a házijaidat...
-2

-Vannak hangos szomszédokkal problémáid, Rebeka?
R: Nem, egyáltalán nincs. De néha a szomszédaimak van problémája velem. Egy kis bérházban lakom, ahol nagyon szigorú előírások vannak.
-Milyen szabályok vannak?
R: Hát, páldául hétköznap nem lehet nagy zajt csapni 12:30 és két óra között, mert ebben az időben alszanak a kisgyerekek és ugyan ez igaz este 10 utánra is. Ez után nem szabad fejhallgató nélkül hangosan zenét hallgatni, és hangszeren játszani. Szerintem ez azért van, mert a svájci emberek korán kelnek, ezért hamar mennek aludni.
-Tévézni szabad 10 után?
R: Igen, csak halkan. Szóval ha tévét nézek alacsony hangerőn és csukott ablakkal teszem, ezért ez nem probléma. Az viszont igen, hogy nem használhatom a fürdőszobám, mert a víz hangos, és a helység a szomszédom hálószobája mellett van.
-Szóval nem tudsz zuhanyozni, vagy fürödni?
R: Nem, 10 után nem. Ez nem minden lakásra igaz Svájcban, de az enyémre igen. Talán azért, mert a lakások kicsik.
-Mi a helyzet a hétvégékkel?
R: Szombaton ugyan ez a helyzet, nincs zaj este 10 után.
-Mi van akkor, ha bulit szeretnél tartani?
R: Megtarthatod, de a zene nem lehet hangos este 10 után.
-Mi van akkor, ha megszeged ezt a szabályt?
R: A szomszédok panaszkodnak, és ha nagyon hangos a rendőröket is kihívhatják.
-És mi van vasárnap?
R: A vasárnap a pihenés napja Svájcban, így egész nap nem lehet zajongani. Az én lakásomban nem mlehet bútorokat odébbtennu, nem lehet képet feltenni, de még a mosógépet sem lehet használni.
-Mit gondsz ezekről a szabályokról?
R: Azokat szeretem, amik a hétköznapokra és a vasárnapra vonatkoznak. Szerintem ezek jó ötletek. De a szerintem a szombatokkal lehetnének engedékenyebbek. Ha egy összejövetel egy kicsit is hangosabb tíz után, szerintem azért még nem kellene rendőrséget hívni.
-Ez tényleg megtörtént?
R: Igen ez velem történt.
Módosítva: 2 hete
0

Csatoltam képet.
0