Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Befogó és magasságtétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
558
Egy derékszögű háromszögben az átfogóhoz tartozó magasság, az
átfogót 4 : 5 arányban osztja fel. Az átfogó 36 cm hosszú. Mennyi a
háromszög magassága és két befogója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
valaki segítsen:(
0

4x+5x=36cm=c, amiből x=4 cm
Az átfogó két szelete p=4x=4*4=16 cm és q=5x=5*4=20 cm
m= p*q = 16*20 = 320  cm
a= p*c = 16*36 =24 cm
b= q*c = 20*36 = 720  cm
1