Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összetételi változók kiszámítása

Főoldal » Középiskola » Kémia
572
Hány tömegszázalékos az a NaOH-oldat, amelynek a Raoult-koncentrációja 4,72 mol/kg H2O?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

1000 g vízben fel van oldva 4,72 mol NaOH, ami `4.72*40` = 188,8 g NaOH

Az oldat tömege 1188,8 g, ebben van 188,8 g NaOH

100 g oldatban van `100/1188.8*188.8` = 15,88 g, ennyi tömeg%-os az oldat.
1