Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összetételi változók kiszámítása

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
748
Egy ammóniaoldat 6,14 mol/dm3 koncentrációjú, a sűrűsége 0.95 g/cm3. Hány tömegszázalékos az oldat?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(NH_3)` = 17 `g/(mol)`

1000 `cm^3` oldatban (m=`rho*V` = `1000*0.95` = 950 g oldatban van 6,14 mol `NH_3` , ami `6.14*17` = 104,38 g

100 g oldatban van `100/950*104.38` = 10,99 g, ennyi tömeg%-os az oldat.
0