Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög trigonometrikus területképlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Egy háromszög két oldalának különbsége 3 cm, ezen oldalak által bezárt szög 36,88°. A háromszög területe 20 cm². Mekkorák a háromszög oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a-b= 3 cm ebből a=b+3 cm
T=a·b·sinγ/2=(b+3)·b·sin36,88/2=20
b²+3b-66,65=0
b=6,8 cm, b=-9,8 ez utóbbi ellentmondás.
a=9,8 cm; b=6,8 cm
c²=9,8²+6,8²-2·9,8·6,8·cos36,88
c=5,97 cm
0