Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia háziban szeretnék segítséget kérni!

Főoldal » Középiskola » Kémia
355
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Reakcióhő: Keletkezett anyagok képződéshője - kiindulási anyagok képződéshője

Elemek képződéshője nulla.

d,

2 `NaHCO_3` = `Na_2CO_3` + `H_2O` + `CO_2`

`Delta_rH` = `[(-1132)+(-242)+(-394)]- [2*(-948)]` = 128 kJ

e,

3 S + 2 `KClO_3` = 3 `SO_2` + 2 KCl

`Delta_r H` = `[3*(-297)+2*(-436)]-[2*(-392)]` = -979 kJ
0