Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
560
Egy háromszög belső szögeinek aránya 2:6:7. Szögeit tekintve milyen típusú ez a háromszög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy háromszög belső szögeinek összege 180°.
2x+6x+7x=180
15x=180 /:15
X=12
2x= 24
6x= 72
7x= 84
A háromszög hegyesszögű.
0