Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szakasz hossza és felezőpontja

Főoldal » Középiskola » Matematika
4094
Határozza meg az AB szakasz hosszát és az AB szakasz felezőpontjának koordinátáit, ha A(-2; 0) és B(4; 6).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
felezőpont, szakasz hossza
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A (-2 ; 0)
B (4 ; 6)
Felezőpont koordinátái:
F = (A + B) / 2 Ebbe behelyettesítünk külön az 1. és külön a 2. koordinátákkal.
F1 = (A1 + B1) / 2 = (-2 + 4) / 2 = 2 / 2 = 1
F2 = (A2 + B2) / 2 = (0 + 6) / 2 = 6 / 2 = 3

A felezőpont koordinátái: F (1 ; 3)
AB szakasz hossza: (B - A)
|AB| =   [ (4 - (-2) )2 + (6 - 0)2 ] =   [ 62 + 62] =  36 + 36  =  72  =  2 * 36  = 6 2  = 8,49
0