Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!Matematika S.O.S!!Köszönöm szépen!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
589
Egy egyenlő száru háromszög két oldala:
a:2cm,és 4cm, b:3 dm,és 5 dm, c:4m és 4m, d:8mm,és 18mm,
Mekkora lehet a harmadik oldal? Az alapon fekvő vagy a szárak által bezárt szög nagyobb az egyes esetekben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.
2 cm a szár, 4 cm az alap = a másik szár is 2 cm, tehát a háromszög nem jöhet létre
4 cm a szár, 2 cm az alap = lehetséges, az alapon fekvő szög nagyobb

b.
3 dm a szár, 5 dm az alap = lehetséges, a szárszög nagyobb
5 dm a szár, 3 dm az alap = lehetséges, az alapon fekvő szög nagyobb

c.
Mindegy melyik a szár, mert mindkét esetben szabályos háromszög jön létre. Az összes szög ugyanakkora.

d.
8 mm a szár, 18 mm az alap = nem jöhet létre
18 mm a szár, 8 mm az alap = lehetséges, az alapon fekvő szög nagyobb
0