Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
493
Csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Reakcióhő: Keletkezett anyagok képződéshője - kiindulási anyagok képződéshője

Elemek képződéshője nulla.

2 `NaHCO_3` = `Na_2CO_3` + `H_2O` + `CO_2`

`Delta_rH` = `[(-1132)+(-242)+(-394)]- [2*(-948)]` = 128 kJ
0