Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Házi dolgozat formájában kéne írnom a A Nyugatrómai Birodalom bukásáról, tudnátok segíteni?

31
Elkerülhető lett volna a Nyugatrómai Birodalom bukása?/ mi vezetett a bukáshoz?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Történelem

Válaszok

1
Szia!
Hát ennek elég sok oka van valószínűleg nem.Theodosius császár a két fia között kettéosztotta birodalmát:Kelet-római birodalom és Nyugat Római boirodalommá.Tudjuk, hogy a hunok elíndítotak egy népvándorlást a gyengébb nomád népek ellen(a gótok ellenálltak de a hunok legyőzték őket) akik Kína fele nem tudtak menekülni ezért as rómaiak felé menekültek akik akkora már hanyatló félben voltak emiatt sok harc utána rómaiak sztövetséget ajánlottak a gemán gótoknak akik egy idő után átveszik a hatalmat.A germán királyságok összefogtak és kr.e. 476-ban Odoakar germán vezér letette a trónjáról az utolsó nyugat-római császárt.
Azt talán el tudom képzelni ha a hunok nem índítanak népvándorlást akkor talán megmaradt volna a birodalom egy kicsit tovább de valószínűleg ha nem is a hunok de más erősebb népek egy idő után tuti támadást indítottak volna mivel a Nyugat-római birodalom igen nagy terület.
0