Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat. Kérlek tudnátok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
415
Le írom pontosan a feladatot.
"Egy gömbnek tekinthető görögdinnye főkörének kerülete 60 cm, héjának vastagsága mindenütt 0,8 cm. Mekkora térfogatú a dinnye ehető része?"
Előre is köszönöm a választ és a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kerületből a sugár:

r = `K/(2pi)` = `60/(2*3.14)` = 9,55 cm

ebből levonjuk a 0,8 cm-t, az 8,75 cm

A 8,75 cm sugarú gömb térfogata:

V = `(4*r_1^3*pi)/3` = `(4*8.75^3*3.14)/3` = 2805,5 `cm^3` dinnye az ehető rész.
0