Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Kémia
415
Hány tömegszázalékos lesz az oldat, ha 200 g w = 93,0%-ost, 260 g w = 15,0%-ost, valamint 80,0 g w = 14,0%-ost elegyítünk? (w = 43,7%)

200 g w= 10,0%-os oldathoz hány g w= 50,0%-os oldatot kell elegyíteni, hogy w= 32,0%-os legyen az oldat? (244 g)

200 cm3 w= 10,0%-os NaCl oldathoz 300 cm3 w= 18,0%-os NaCl oldatot öntve hány tömegszázalékos lesz a kevert oldat? (w= 14,9%)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

1,

x = `(200*93+260*15+80*14)/(200+260+80)` = 43,7

2,

`200*10+x*50=(200+x)*32`

x = `(200*(32-10))/(50-32)` = `244.dot(4)`


3,

Ha az oldatok 1 `g/(cm^3)`-esek:

x = `(200*10+300*18)/(200+300)` = 14,8
0