Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS 10.es kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
498
Hány gramm hidrogént addícionálhat 84,6 g olajsav ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Olajsav: `C_(18)H_(34)O_2`

`M_("olajsav")` = 282 `g/(mol)`

84,6 g olajsav az `84.6/282` = 0,3 mol; egy kettős kötés van benne, így aztán ugyanannyi mol hidrogént addícionál, ami `0.3*2` = 0,6 g.
0