Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1106
Írjuk fel az egyenes egyenletét, ha pontjai egyenlő távolságra vannak az A (5;2) és a B (-2;5) pontoktól!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenes merőleges kell legyen az AB egyenesre, és AB felezőpontján kell átmenjen.

AB irányvektora: (7;-3)
Ez lesz az egyenes normálvektora.

Az AB felezőpontja: (3/2; 7/2)

Az egyenes egyenlet a normálvektorral és egy ponttal:
7x - 3y = 7·3/2 - 3·7/2 = 0
7x = 3y
y = 7/3 a
0