Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
4215
Egy piros és egy sárga szabályos dobókockát egyszerre feldobunk. Mennyi a valószínűsége annak, hogy a dobott számok összege pontosan 6 lesz? Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
6ot háromféleképpen kaphatsz: 5+1, 4+2, 3+3, de mivel a két kockát megkülönböztetjük (színesek) így *2, mert ugye kétféleképpen is kidobható ugyan az a pár.
Az összes lehetőség 6*6=36, mert mind a két kockán 6 félét dobhatok.
Valószínűség= kedvező/összes=6/36=1/6
0