Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOOOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
A házi a 8/ fladatból a c, d, h

0

c)
(2x/3-5/9):1/2=-14/9 (bontsuk fel a zárójelet (szorozzunk 2-vel, (1/2 átírása (reciprok)))
4x/3-10/9=-14/9
12x/9-10/9=-14/9 (*9)
12x-10=-14 (+10)
12x=-4 (:12)
x=-4/12
x=-1/3
0

d)
3(4x-7)=5-(6-2x)
12x-21=5-6+2x
12x-21=-1+2x (+21)
12x=20+2x (-2x)
10x=20 (:10)
x=2
0

h)
4x-7/6+2(3x-1)<4(2x-6)/3
4x-7/6+6x-2<8x-24/3 (közös nevező és *6)
4x-7+36x-12<16x-48
40x-19<16x-48 (-16x ; +19)
24x<-29 (:24)
x<-29/24
0