Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
366
Egy rugo kezdeti hossza 20 cm.Ha a rigors 10N-os ero hat,300mm hosszusagu lesz.Mekkora a rugalmassagi allandoja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
házi
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1

`x_2` = 300 mm = 0,3 m

`x_1` = 20 cm = 0,2 m

`Deltax` = `x_2-x_1` = 0,3-0,2 = 0,1 m

F = 10 N

F = `D*Deltax`

D = `F/(Deltax)` = `10/0.1`= 100 `N/m`
0