Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolás

Főoldal » Középiskola » Kémia
363
Számítsuk ki a 96,00 kPa nyomású, 23°C levegőben az egyes komponensek parciális nyomásait! A levegő %-os összetétele: 20,99% O2; 78,03% N2; 0,037% CO2; 0,94% Ar
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`p_(O_2)` = `x_(O_2)*p` = `0.2099*96` = 20,1504 kPa

`p_(N_2)` = `x_(N_2)*p` = `0.7803*96` = 74,9088 kPa

`p_(CO_2)` = `x_(CO_2)*p` = `0.00037*96` = 0,03552 kPa = 35,52 Pa

`p_(Ar)` = `x_(Ar)*p` = `0.0094*96` = 0,9024 kPa = 902,4 Pa
0