Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
413
Mekkora térfogatú, standard állapotú hidrogén gáz fejleszthető 45g 40%-os
kénsavoldatból cinkkel?
1-2. Zn +H2SO4 → H2SO4+H 2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

45 g 40%-os kénsavban van `45*40/100` = 18 g kénsav, ami `18/98` = 0,184 mol kénsav. Ez fejleszt 0,184 mol hidrogéngázt, ami `0.184*24.5` = 4,5 `dm^3`.
1