Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek algebra összevonások

Főoldal » Általános iskola » Matematika
884
1. feladat
2x(x-y)+2xy(y+1)-3(xy négyzeten -2x négyzeten) + 2xy négyzeten

2. feladat
2xy(2x-y)-2y(xy-3x)-2x(4xy-3y)

3. feladat
x négyzeten (4y négyzeten -y) -2 négyzeten (3x-4x négyzeten) + 5xy(2x+3y)

Köszönöm, ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2x(x-y)+2xy(y+1)-3(xy2 -2x2) + 2xy2
= 2x2-2xy+2xy2+2xy-3xy2+6x2-6xy2=8x2-3xy-2xy2

2xy(2x-y)-2y(xy-3x)-2x(4xy-3y)= 4x2y-2xy2-2xy2 +6xy-8x2 y+6xy= -4x2y +12xy -4xy2

x2 (4y2 -y) -22 (3x-4x2) + 5xy(2x+3y)

4x2y2 - x2y-12x+16x2 + 10x2y + 15xy2= 9x2y-12x+16x2+4x2y2 + 15xy2
Módosítva: 5 éve
1