Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
948
Egy téglalap egyik oldala a=6cm átlója e=6,5cm. Mekkora a téglalap b oldalának hosszúsága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz tétel!
a= 6cm
e=6,5 cm

a2+b2=e2
36+b2=42,25 /-36
b2= 6,25 
b=2,5cm
V: 2,5 cm a b oldal
Módosítva: 5 éve
0